11 Aralık 2013 Çarşamba

Hepiniz Hala Ermeni misiniz?

     
Ermenilerden Özür Dileyip "Hepimiz Ermeniyiz" diyen seçkinler grubu için Osmanlı Hariciye Nezareti'nin 16 Eylül 1916 tarihli genelgesinden ufak bir parça sunmak istiyorum

    "Şamaram mahallesinde 200 kadın ve çocuk, sığındıkları evde yakılmışlardır. Mirkos köyü beyaz bayrak çektiği halde tecavüze uğramış, köyün kadınları ve kızları bilinmeyen bir yöne götürülmüşler. Bazı köylerde ise öldürülen çocukların etleri annelerine yedirilmek istenmiştir...Aksani ve Hınıs köylerinde 500 kişiye yakın insan, Şeyhane köyünde ise 200'e yakın çocuk ve kadın, camiye doldurulup diri diri yakılmışlardır...Saray civarındaki halk kılıçtan geçirilmiş, sulara atılarak boğulmuş, Van Gölü üzerinde 10binin üzerinde ceset sayılmıştır...Yine Gevaş, Vastanso ve Mukas'ta 5bin kişi katledilmiştir...Van'ın içinde camiler, evler, kışlalar, hatta içindeki yaralı ve hastaları ile birlikte hastaneler yakılmıştır. Yakalanan subaylar işkence çektirilerek öldürülmüştür. Bu sırada şehirdeki durumu bilmeyen çevre köylerden Van'a gelmek isteyen göçmenlerden 1200 kişi, Vastan ve Ekil yolu üzerinde acımadan vahşiyane bir şekilde öldürülmüştür"

    Başbakanlık Osmanlı Arşivinden Başka Bir Belge ile Devam Etmek Gerekirse :
   "Ermeniler ve Ruslar girdikleri köylerde vahşiyane zulümler yapmak zorunda kalmışlardır. Kadınları ve çocukları diri diri yakmışlar, ihtiyar ve genç erkeklerin gözlerini oyarak genç kızlara tecavüz etmişler. Örneğin Aşnak nahiyesinde kadın ve kızlardan onbeş tanesini ayırarak bir odaya hapsetmişler ve akşamları eğlenirken bu kadınları çırılçıplak soyarak 'haydi namaz kılınız bakalım, nasıl kılıyorsunuz' diyerek alay etmişler ve nihayet tecavüz ederek çeşitli işkencelerle öldürmüşlerdir." 

     Anlatılan şu olay vahşetin büyüklüğünü göz önüne serer:
   "İki islam kadını Ermenilerle beraber getirilmiş. Hamile olan bu iki kadın da ortaya getirilerek, Ermeniler tarafından bu çocuklar kız mıdır erkek mi diye 2 mecidiye üzerine iddiaya tutuşulmuştur. Kadınların karınları kamalarla feci şekilde yarılmış birisinin karnından bir kız çocuğu çıkmış ancak diğeri küçük olduğundan cinsiyeti anlaşılamamıştır ve bunun üzerine de epeyce münakaşa edilmiştir..."  

    Bu liste uzayıp gidiyor, yazdım çünkü şu anlaşılsın diye Ermeni Tehcir'i ne soykırım ne intikam amacı ile yapılmıştır, Ermeni Tehcir'i yalnızca bu vahşetin, kıyamın önüne geçilmek için yapılmıştır. Halen hepiniz Ermeni misiniz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder